ZO SPAAR JE VOOR IETS MOOIS

by - 09 februari

Het klinkt misschien een tikkeltje verwend of snobistisch, maar ik hou van geld uitgeven. Of nouja, ik geef graag geld uit aan mooie spullen. Ik koop graag mooie items als ik ergens voor heb gewerkt. Ik ben op dit moment natuurlijk een vrij arm studentje (zonder geldboom), dus als ik iets écht graag wil moet ik daar gewoon voor sparen. Maar als ik een spaardoel heb, dan vind ik dat zo vervelend nog niet.
1. Ga voor de spaarpot
Werkt wellicht niet voor iedereen, maar ik ben groot fan van een spaarpotje waar je al het muntgeld in kan deponeren. Ik stop daar al mijn brief- en muntgeld in wat ik bijvoorbeeld terugkrijg tijdens uitgaan. Bij mij werkt het wat makkelijker omdat het geld op mijn bankrekening vrij snel opgaat aan boodschappen en dergelijke en dan vind ik het fijner als het gewoon veilig in een potje zit waar ik niet zo makkelijk bij kan. Een spaarrekening kan natuurlijk ook, mocht je dat prettiger vinden.

PS. Verstop het potje wel goed, want je wil niet dat eventuele inbrekers het geld inpikken (laten we het niet hopen, maar je weet het nooit).

2. Stel prioriteiten
Als ik een spaardoel heb, denk ik wel drie keer na voordat ik een uitgave doe. Zo koop ik veel minder kleding omdat ik die camera zo graag wil hebben. Zo behoed je jezelf ook voor miskopen. Daarnaast koop ik minder ongezonde en dure etenswaren zoals Ben & Jerry's (ook al is het in de bonus en schijnt het zo'n goede deal te zijn). Ander tipje: drink thuis koffie i.p.v. dat je naar een koffietentje gaat en zo drie euro voor een bakkie afrekent.

3. Verdien aan oude items
Vul je Marktplaats-account aan en verkoop oude spullen. Zo verkocht ik een oud tosti-ijzer voor drie euro'tjes en hockeyschoenen voor 30 euro. Alle (kleine) beetjes helpen! Hoe je succesvol online zaken doet? Dat lees je hier.

4. Heb geduld
Tsja, dit is toch wel de minst leuke tip die ik je kan meegeven maar wel een belangrijke. Heb geduld. Waarschijnlijk duurt het wel even voordat je dat ene bedrag bij elkaar hebt geraapt, maar als dan het moment daar is... Dan kun je extra van het moment genieten. Ik spaarde een poos voor een tas en na een paar maanden sparen (ik werkte toen dus had het geld sneller bij elkaar) kon ik eindelijk die mooie Mulberry tas kopen. Ben daar nog steeds super blij mee en denk dat ik dat voor altijd zou blijven.

5. Houd aanbiedingen in de gaten
Hoe fijn is het als je dat ene felbegeerde item toch iets sneller kunt kopen dan verwacht? Zeker met apparaten als camera's kunnen de prijzen nog wel eens verschillen. Net jammer als je dan vijftig euro meer heb betaald.

Dit waren mijn spaartips, ik hoop dat jullie er iets aan hebben én ik hoor natuurlijk erg graag welk item er hoog op jullie wishlist staat.

You May Also Like

0 reacties