SNACK ATTACK: LUIPAARDBROOD

by - 04 februari

Tijgerbrood kennen we allemaal, maar is toch wel een tikkeltje minder spannend dan dit fancy luipaardbrood, niet? Ik zag het pareltje al verschijnen op Pinterest en is afkomstig uit Frankrijk waar de Franse bakker Patricia Nascimento dit brood bedacht. De credits gaan dus volledig naar haar, maar ik nam de proef op de som en ben zelf ook aan het bakken geslagen.



Ingrediënten 
- 375 g bloem
- 35 g suiker
- 1 tl gist
- 1/2 tl zout
- 265 ml melk
- 15 g cacao
- 2 g houtskoolpoeder
- 50 g zachte boter



Werkwijze
Het deeg
1. Meng alle ingrediënten (neem maar 250 ml melk) min de cacao en houtskoolpoeder tot een glad deeg.
2. Neem nu de helft van het deeg en zet dit een uur in de koelkast. Dek het deeg af met vershoudfolie.
3. Nu moet je de cacao toevoegen aan de overige helft van het deeg. Voeg hier 10 ml melk aan toe.
4. Halveer weer de deegbal. Het deeg met cacao kun je ook afgedekt in de koelkast zetten.
5. Neem nu 2 gram houtskoolpoeder en voeg dit bij het overige deeg. Voeg hier 5 ml melk bij. Zet vervolgens ook dit koud.



Zo maak je het brood
1. Verdeel alle soorten deeg ieder in zeven delen.
2. Het bruine deeg rol je tot cilinders, het zwarte deeg tot ovalen reepjes (waar het bruine deeg in past). Het normale deeg moet hier weer omheen passen dus rol je ook weer tot ovalen reepjes.
3. De choco cilinders komen dus in het zwarte deeg (dit zwarte deeg hoeft er niet helemaal om heen) en vervolgens rol je dit weer in het normale deeg.
4. Deel de deegrollen in tweeën en leg deze in een ingevette bakvorm (ik heb gekozen voor een cakeblik).
5. Stapel nu alle veertien delen op elkaar en zet de bakvorm nog twee uur afgedekt in de koelkast.
6. Bak het brood 30 tot 35 minuten op 180°C in de oven.





Is 'ie niet mooi? Je bent er wel even mee bezig (vooral het rollen kost wat tijd), maar het is zeker niet zo moeilijk als het lijkt. Iedereen kan zo'n mooi luipaardbrood uit de oven toveren! Het is een lekker lichtzoet brood en los lekker, maar ook erg geslaagd met een laagje Nutella.
Tags: leopard, bread, luipaardbrood, brood, recipe, recept

You May Also Like

0 reacties