SIMPELE TRUCS OM JE LAY-OUT EEN BOOST TE GEVEN

by - 05 februari

Een lay-out bouwen die over alle nieuwste snufjes beschikt is niet voor iedereen weggelegd. Ook niet voor mij, want het bouwen van een goed werkende site is gewoon best lastig. Maar dat mag de pret niet drukken, want er zijn ook genoeg easy trucjes waardoor je lay-out er wel strak uitziet, maar die zelfs de HTML-noob kan uitvoeren.Ik ben natuurlijk geen pro, maar inmiddels heb ik al behoorlijk vaak aan m'n lay-out geknutseld dus wellicht kan ik jullie helpen met een aantal simpele zaken.

1. Header
Vind ik zelf erg belangrijk, want natuurlijk wil je je blognaam een beetje mooi etaleren om het zo maar even te noemen, niet waar? En ik kan je vertellen: dit kan echt super makkelijk. Ik heb jaren geleden zo'n header gehad met allerlei gephotoshopte parfumflesjes en make-up en dat was bij nader inzien toch niet zo'n succes. Naast het feit dat het er niet zo mooi uitzag, was het ook nog een heel gepriegel. Hoe ik het nu doe is veel makkelijker.

Wat je nodig hebt? Photoshop (of Paint mag van mijn part ook) en een lettertypesite als Dafont. Je kunt natuurlijk ook de standaardlettertype's uit Word gebruiken. Kies een mooi lettertype uit (kijk wel even of je die mag qua gebruiken wat rechten betreft) en het enige wat je dan hoeft te doen is er een mooi ontwerpje van te maken. Nu heb ik zelf gekozen voor een strak en een wat tuttiger lettertype. Dit ligt natuurlijk volledig aan het concept van je website/blog en naar wat voor lettertype jouw voorkeur uitgaat. Dafont heeft ook genoeg lettertypes met symbolen, zoals poppetjes, hamburgers (love it), lippenstiften en hartjes. Daar kun je wellicht een leuk logo mee knutselen.

2. Hou het rustig
Niet echt een trucje misschien, maar hou het rustig. Soms bezoek ik een blog (ik doel niet zozeer op één site) en dan staat 'ie zo vol met allerlei icoontjes, foto's, links en advertenties. Nu ben ik sowieso niet zo'n fan van advertenties op een blog en daarom heb ik die op dit moment ook niet, maar als je alles netjes in de sidebar zet, zorgt dat het één geheel vormt en niet te druk is komt het vast goed.

Daarnaast vind ik het leuk om in je sidebar bijvoorbeeld een overzicht van Instagram-foto's te plaatsen. Je kunt op Snapwidget onder andere kiezen voor een grid (wat ik heb), maar ook een slider is mogelijk. Ziet er direct erg tof uit. Dit kun je ook onder je header zetten.

3. Pas een bestaand template aan
Mocht je geen idee hebben waar je moet beginnen, dan kun je ook altijd nog aan de slag gaan met bestaande templates (sjablonen). Nu werk ik zelf met Blogger, maar volgens mij heeft vooral Wordpress hele mooie standaard templates die prachtig genoeg zijn om direct online te zetten. Leuker is natuurlijk om een lay-out helemaal uniek te maken en aan te passen aan jouw persoonlijke eisen. Zo kun je kleuren, lettertypes en dergelijke allemaal aanpassen. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos en is het net wat makkelijker omdat de basis dan al goed is.

Succes! Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben en mochten jullie meer blogtips willen, dan kun je in de comments vermelden wat je graag op mijn blog zou willen zien!

Bron beeld: Pinterest

You May Also Like

0 reacties