HOMEMADE GRANOLA

by - 03 februari

In het artikel van een paar dagen geleden over ontbijtjes kon je al lezen dat ik gek ben op granola. Ik koop het altijd bij Albert Heijn, maar de homemade versie is eigenlijk veel lekkerder. Leuk feitje: het is heel makkelijk te maken!
Ingrediënten
- 100 gram havervlokken (bijvoorbeeld die van Lieke Is Vrij Van Gluten)
- 200 gram havermout
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels honing
- pitten, zaden en gedroogd fruit naar keuze

Ik heb zelf gedroogde abrikozen (toevoegen na het bakken!), amandelen, zonnebloem- en pompoenpitten gebruikt. Deze heb ik gekocht bij Albert Heijn en zitten in een doosje van Tijd voor Ontbijt. Dit vind ik erg handig omdat je dan al een assorti van pitten, zaten en gedroogd fruit hebt. Lekker makkelijk. Je hebt hier verschillende varianten van en kun je vinden in het ontbijtschap.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de zaden, noten, honing, olie en havermout in een kom.Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 30 minuten krokant. Schep elke 10 minuten om. Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen.

Meng de afgekoelde granola met bijvoorbeeld gedroogde abrikozen. Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren.Deze granola is niet alleen lekker met melk of yoghurt, maar ook los erg lekker. Heb er al aardig wat van gesnoept, haha.Nog een tipje van mijn kant: hou de granola wel echt goed in de gaten en zet de oven desnoods een standje lager. Ik had mijn versie nog iets lekkerder gevonden als hij iets minder doorbakken zou zijn. De ene oven is de andere niet, dus kijk gewoon even en doe wat jij denkt dat nodig is.

Ik weet zeker dat ik vaker zelf granola ga maken. Het is makkelijk, goedkoper en eigenlijk ook lekkerder dan de standaard versie uit de winkel. Als jij nog fijne variaties weet, dan hoor ik dat graag!


You May Also Like

0 reacties