3 MUSEA DIE VERREWEG VAN SAAI ZIJN

by - 30 januari

Wanneer ik mijn vriendinnen vertel over dat ene toffe museum, beginnen ze waarschijnlijk spontaan te gapen. Zonde, want musea hoeven helemaal niet saai te zijn. Mocht je nog niet zoveel ervaring hebben met het bezoeken van musea, dan heb je misschien wat aan mijn top 3.1.       Het Rijksmuseum
Met stip op nummer 1: het Rijksmuseum te Amsterdam. Mocht je net als ik een moeder hebben die je maar al te graag meesleept naar een museum, dan is het Rijksmuseum een goede optie. Kun je het museumbezoek gelijk combineren met een dagje shoppen ;). Zelf ben ik een groot fan van schilderijen uit de 17e eeuw en laat het Rijksmuseum nou de mooie pareltjes in haar collectie hebben. Vooral na de verbouwing echt een aanrader.

2.       Museum de Fundatie
Mocht je nog nooit in mijn hometown Zwolle zijn geweest, daar bevindt zich het mooie museum de Fundatie. Ook dit museum is onlangs verbouwd. Een tijdje geleden bracht ik nog een bezoekje aan de Fundatie omdat er een prachtige expo van Tjalf Spanjaard was. Deze man schildert met olieverf de meest realistische dingen. Die van Barbie was toch wel mijn favoriet. De expo is helaas weg, maar de Fundatie heeft veel verschillende soorten kunst die allemaal de moeite waard zijn.

3.       Het Groninger Museum
En in mijn huidige woonplaats vind je het Groninger Museum. Mocht je ‘normale’ kunst een tikkeltje saai vinden, het Groninger Museum heeft vaak toffe modetentoonstellingen. Iris van Herpen en Marga Weimans showden daar al hun prachtige werken.

Het bezoeken van een museum is weer eens iets anders dan anders, erg interessant én leuk om met je opa, oma of vader en moeder te doen.


You May Also Like

0 reacties