WAAROM HET KOPEN VAN EEN DESIGNERTAS EEN GOED IDEE IS

by - 31 januari

Vorig jaar kocht ik mijn eerste en nog steeds enige designertas, maar ik ben er zo blij mee dat ik merk dat het behoorlijk verslavend werkt. Ik ben nu niet snel meer geneigd om veel goedkope tasjes te kopen waar ik achteraf toch niks mee doe (ik ken mezelf langer dan vandaag). Nu zeg ik natuurlijk niet dat iedereen  een dure tas moet kopen, maar ik kan wel vertellen waarom je het zou moeten doen. Gewoon omdat het hele proces errug leuk is.1.       De aanschaf is een feestje
De aanschaf van een designertas verloopt zoals je je misschien kunt voorstellen, iets anders dan bij een tas van 20 euro. Er gaat (in mijn geval) meer voorwerk aan vooraf en je denkt over zo’n grote uitgave lang na. Als je weet welke tas met jou mee naar huis gaat (of misschien weet je dit nog niet), dan is het tijd om de desbetreffende winkel te bezoeken. Geloof mij, dat zijn ware snoepwinkels. Kijken is al leuk, maar iets kopen nog duizend keer leuker. Goed, heb je jouw droomtas gevonden? Dan loop je de winkel uit met een chique shoppingbag met daarin een mooi verpakte nog mooiere tas. Daar hoort dan een dustbag bij zodat je de tas al die jaren goed kan opbergen zodat hij op z’n mooist blijft.

2.       Een goede tas is tijdloos en gaat jaren mee
Wanneer je meer voor een tas neerlegt, is de kwaliteit vaak ook een stuk beter. Ik heb gekozen voor een tijdloze Mulberry Lily tas omdat ik zeker weet dat ik deze ook nog prachtig vind ik als ik 50 ben. Zo’n tas gaat jaren mee. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om een gek model te kopen wat nu heel erg tof is, dat is aan jou. Ik heb alleen iets gekocht waar ik jaren plezier aan ga beleven. Zo ieder z’n ding natuurlijk.

3.       Het geeft iedere outfit een boost
Je kunt een Primark-outfit prachtig afmaken met een mooie designertas en je zult zien dat-ie je hele outfit een boost geeft.


4.       Het is een uitgave, maar je hebt iets waar je echt blij mee bent
Ik ben zo’n type dat het liefst 20 tassen koopt van 20 euro om ze vervolgens nooit meer te gebruiken. Nu ik een designertas heb, ben ik daarmee gestopt. We weten allemaal 20 x 20 = 400 en voor dat geld kun je al bijna een mooie Mulberry Mini Lily kopen. Dat heb ik dan veel liever dan veel goedkope tasjes die snel het loodje leggen. Ik ben heel erg blij met mijn crèmekleurige tas en ik heb dan ook niet het gevoel dat ik nog meer van dit soort tassen zou moeten kopen. Ik spaar nu liever voor een paar prachtige tassen zodat ik later bijvoorbeeld drie tijdloze tassen in mijn bezit heb.

5.       Het is perfect om te kopen ter ere van die ene gelegenheid
Ik kocht mijn tas met geld dat ik bij elkaar heb gesprokkeld toen ik stage liep en die tas doet me dus ook hieraan denken. Dat blijft dan voor altijd in je gedachte en dat vind ik mooi. Ik ben er wel voor om een tas aan te schaffen voor een bepaalde bijzondere gelegenheid.

Nu zijn over designer-items de meningen erg verdeeld. Mijn moeder vindt de bedragen belachelijk en vindt het een beetje onzin, maar ik vind het wel weer erg leuk. Het werkt wel een tikkeltje verslavend, maar ik heb voor mijn vorige tas hard gewerkt en op dit moment heb ik het geld niet voor een tas. Dus ik vrees dat ik even geduld moet hebben tot ik weer een baan heb.

PS. Ik wil er nog wel even extra bij zeggen dat ik begrijp dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om dit soort dure spullen te kopen. Ik hoop dus niet dat het artikel verkeerd overkomt, want dat is het laatste wat ik wil. X

You May Also Like

0 reacties