WAAROM BLOGGEN TOP IS

by - 27 januari

Inmiddels heb ik alweer 4,5 jaar mijn blogje en hoewel ik wel eens een dagje geen zin heb, vind het nog steeds super leuk en toen ik mijn site min of meer kapot maakte, betrapte ik mezelf toch wel op een klein traantje. Want ja, niemand kon me helpen en ik wist niet of mijn site ooit wel terug zou komen. Het is toch wel echt een grote hobby van me en als zoiets dan opeens weg is, is dat toch even schrikken.Nu weet ik niet of ik ooit full-time zou willen bloggen, want ik weet zelf niet of ik de druk aankan om iedere dag iets of meerdere artikelen te posten. Soms heb ik geen inspiratie of gewoon geen zin en dan denk ik dat er ook niks interessants uit mijn vingers zou komen. Voor erbij vind ik het wel helemaal perfect.

Maar goed, ik dwaal weer eens een beetje af. Waarom ik iedereen (met een voorliefde voor schrijven) kan aanraden om een blog te beginnen:

1. Je kunt je ei kwijt
Dit is mijn nummertje één omdat ik destijds ook om deze reden m'n blog ben gestart. Ik wilde collages maken van coole items en er een tekstje bijschrijven, maar in m'n omgeving had niemand daar echt behoefte aan denk ik en ik wilde er wel iets mee doen en het niet alleen voor mezelf houden. Met een paar klikjes had ik een hele fancy blog gemaakt. Nouja, dat vond ik toen. De lay-out en foto's waren eigenlijk om te huilen. Maar ik kon mijn ei kwijt en daar ging het om.

2. De comments zijn best hartverwarmend
Na een tijd ontving ik mijn eerste comment. Hartstikke leuk! Mijn blog is niet zo heel groot, dus ik ontvang geen honderden comments, maar de moeite die iemand steekt in het regeren op mijn blog vind ik heel leuk. Dank daarvoor. Ik heb eigenlijk ook nooit echt vervelende comments ontvangen. Soms iemand die me op een spellingsfoutje wijst, maar dat vind ik juist wel fijn. Daarnaast kunnen sommige comments je ook een heel goed gevoel geven en je bewust maken van iets waar je zelf geen weet van hebt. Zo hoorde ik een keer dat ik mooie wenkbrauwen heb, terwijl dat best iets is waar ik niet zo tevreden over ben.

3. Je komt op plekken waar een ander niet zo snel komt
Dan heb ik het over events. Soms krijg ik zulke gave uitnodigingen, zoals die van Disaronno. Dat was een borrel op het dakterras van het Sofitel in Amsterdam waar Valerio voor fijne deuntjes zorgde. Helaas kon ik er niet bij zijn omdat ik college had in Groningen (zo gaat dat helaas wel vaker). Maar iedere uitnodiging tovert een glimlach op mijn gezicht.

4. Je kunt er geld mee verdienen
Zeker niet de hoofdreden om met een blog te beginnen, maar het is wel mooi meegenomen. Zelf verdien ik niet zo veel met mijn blog omdat ik a. geen advertenties plaats (dat vind ik niet mooi) en b. ik ben niet zo'n mega grote blog. Over gesponsorde artikelen wordt wel eens negatief gesproken, maar zo lang het een leuk artikel is en het duidelijk wordt vermeld, vind ik het niet zo'n probleem. Maar dat is mijn mening.

5. Je ontwikkelt jezelf zonder dat je het doorhebt
Ik had voorheen nul kennis wat betreft websites maken, HTML-codes en fotograferen. Inmiddels heb ik mezelf veel bijgebracht en dat is érg leuk. Ik vind prutsen aan m'n lay-out een heerlijke bezigheid, maar ik mag het van mezelf alleen doen als ik echt tijd heb want voor je het weet ben ik vijf uur verder. Het werkt namelijk erg verslavend.

6. Het kan goed staan op je CV
Nu ligt het er natuurlijk wel aan wat je allemaal op je blog zet, want alleen maar geklaag staat niet zo profi maar ik denk dat ik niet werd aangenomen bij mijn stage als ik geen blog had gehad. Het is toch een visitekaartje en je kunt laten zien wat je in je mars hebt. Ik heb het nu vooral om mediagerelateerde banen, maar dat je contact hebt met bedrijven en je blog als onderneming hebt, is denk ik voor veel werkgevers relevante info.

Bloggen is wat mij betreft de beste hobby die je kunt verzinnen omdat ik al mijn interesses met elkaar kan combineren. Daarnaast hoort er ook nog bij dat je andere bloggers leert kennen en dat dat super leuk en gezellig is. Ik kan het iedereen aanraden.

Beeld: www.careergirldaily.com

You May Also Like

0 reacties