ZO VERWIJDER JE DE MEEST HARDNEKKIGE MAKE-UP VLEKKEN

by - 06 februari

Ai... Ik als onhandig persoon weet hoe het is om een make-up vlek te moeten verwijderen, aangezien ik altijd álles omstoot of laat vallen. En ja, dan valt er wel een keer iets op je kleding. Zo liet ik laatst nog een druppel rode nagellak op mijn Uggs vallen. Voorkomen is natuurlijk beter, maar mocht er ooit een vlekje in je mooie witte blouse zitten, met deze tips ga je er helemaal uitkomen.


Het is natuurlijk makkelijker om vlekken te verwijderen als ze vers zijn. Probeer deze dan ook vrijwel direct te verwijderen! Zodra de make-up echt in de stof is getrokken, gaat het verwijderen van de vlek een stuk moeilijker worden. Snel handelen is dus belangrijk.

Dit is de routine die ik vaak doorvoer als het weer eens feest is:
- Ik spray wat haarlak op de vlek en laat dit een aantal minuten intrekken.
- Daarna kun je een tandenborstel in wat nagellak remover of schoonmaak alcohol dopen en wrijf dan met de borstel zachtjes over de vlek totdat deze grotendeels is verdwenen.
- Was daarna de kleding volgens de normale wasvoorschriften.

Wanneer in foundation heb gebruikt, veeg ik mijn handen vaak af aan een handdoek. Deze foundation vegen verdwijnen eigenlijk altijd vanzelf in de was en hoef je dus niet op een andere manier te verwijderen.

Mocht je dit te tricky vinden, dan kun je ook vlekverwijderaars gebruiken. Een voorbeeld hiervan is Vanish, wie kent de vervelende reclames niet. Dit middel werkt echter wel prettig. Volgens Vanish moet je op de volgende manier handelen:

''Make-up vlekken zijn hardnekkige vlekken, maar goed te behandelen met Vanish Oxi Action Gel. Make-up vlekken verwijderen door een beetje Vanish Oxi Action Gel te gebruiken. Breng Vanish Oxi Action Gel rechtstreeks aan op de make-up vlekken om deze te verwijderen.
Make-up vlekken verwijderen door lichtjes met Vanish Oxi Action Gel over te wrijven.
Laat 1 minuut inwerken. Voeg 60 ml gel toe aan het wasmiddel. Was het kledingstuk zoals voorgeschreven om de make-up vlekken te verwijderen.''

Ik hoop dat de vlekken er met deze tips razendsnel uit zullen gaan! Verder nog een klein tipje: deppen is vaak beter dan wrijven, want anders wrijf je de vlekken in de stof.

You May Also Like

0 reacties