DE VOOR- EN NADELEN VAN OP JEZELF WONEN

by - 06 februari

Ik woon al zo'n vier jaar niet meer bij mijn ouders en op dit moment vind ik het erg lekker. Ik woon nu twee jaar in mijn huidige huisje en daar heb ik het erg naar mijn zin. Mijn vorige kamer was echter niet zo'n feestje en toen verlangde ik regelmatig naar het weer bij mijn ouders wonen. Nou zitten er wel een aantal voor- en nadelen aan het op jezelf wonen vast.Voordelen
- Nou zijn mijn ouders heel makkelijk met hoeveel ik uitga en dergelijke, maar als je op jezelf woont kun je zelf bepalen hoe vaak en tot hoe laat je uitgaat. Leuk pluspuntje.
- Je kunt meenemen wie je wilt. En dan heb ik het niet over een jongen, maar over vrienden. Iedereen is hier thuis welkom.
- Zelf bepalen wat je iedere avond eet.
- Je hebt een lekker eigen plekje.
- Je kunt alles inrichten hoe jij het wil hebben.
- Het is leerzaam. Ik ben een stuk zelfstandiger geworden nu ik op eigen benen leer staan. Je leert ook beter met geld omgaan.
- Op brakke dagen is er niemand die tegen mij zegt dat ik iets nuttigs van de dag moet maken. Het de hele dag op de bank of in bed liggen met een stel films wordt door niemand afgekeurd.

Nadelen
- Zelf boodschappen doen is misschien leuk, maar ook best duur. Ik vind het doen van boodschappen onnodige (maar toch ook nodige) uitgaven. Ik geef mijn geld liever uit aan kleding of een lekkere lunch. Als ik bij de kassa sta en ik 10 euro moet afrekenen voor mijn avondeten vind ik dat best zonde van m'n geld.
- Daarnaast moet je ook zelf koken. Daar heb ik dan ook lang niet altijd zin in.
- Dan zijn er ook nog van die uitgaven als bijbetalen voor gas, water en electra en zaken als wasmiddel, afwasmiddel en vuilniszakken. Het is gewoon duur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de huur van de kamer...
- Het is soms best eenzaam. Bij mijn ouders was er iedere dag wel iemand thuis met wie je de dag kon doorspreken, maar hier is dat niet zo. Vooral tijdens tentamenperiodes is het erg saai in Groningen omdat iedereen aan het studeren is, behalve ik (ik ben bezig met afstuderen). Mijn huisgenoten zijn ook niet altijd thuis en dan is de enige persoon die ik zo ongeveer spreek het kassameisje van de Albert Heijn.

Hoewel er best wat nadelen zijn, zou ik absoluut niet meer thuis willen wonen. Ik vind het bij mijn ouders heerlijk, maar ik ben nu wel op zo'n leeftijd gekomen dat ik toe ben aan een eigen leventje buiten mijn oude vertrouwde omgeving.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie hierover denken en wat jullie grootste voor- en nadeel is.

You May Also Like

0 reacties